Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g dynia
miąższ2 sztuki jabłka
1 sztuka marchew
duża1 pęczek natka pietruszki
6 sztuk pomidorki koktajlowe
1 łyżka sok z cytryny
cukier puder
do smakusól
do smakupieprz
do smaku2 łyżki majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, delikatnie posyp cukrem pudrem i odstaw.
- Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie skrop sokiem z cytryny.
- Marchewkę obierz i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj. Następnie dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe