Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z białej kapusty i papryki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  białej kapusty
  • 1/2 sztuki średniej cukinii
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  suszonych płatków papryki
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz czarny
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do miski. Cukinię i paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrój w słupki i dodaj do kapusty.
  2. Następnie dorzuć płatki papryki oraz oliwę. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE