Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z brukselki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brukselka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 łyżka  koperek
    posiekana
    Sos:
  • 1 szklanka  jogurt naturalny
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną z zewnętrznych, przywiędłych liściu brukselkę płuczemy, odsączamy.
  2. Przygotowujemy sos: jogurt łączymy z przyprawami i lekko ubijamy, aż składniki się spienią.
  3. Brukselkę drobno kroimy, łączymy z sosem.
  4. Jabłka kroimy w ,,makaronik", kropimy obficie sokiem z cytryny, dodajemy do surówki, mieszamy, łączymy z częścią zieleniny, pozostałą posypujemy wierzch.
Smacznego.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

brukselkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE