Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z brukselki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brukselka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 łyżka  koperek
    posiekana
    Sos:
  • 1 szklanka  jogurt naturalny
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną z zewnętrznych, przywiędłych liściu brukselkę płuczemy, odsączamy.
  2. Przygotowujemy sos: jogurt łączymy z przyprawami i lekko ubijamy, aż składniki się spienią.
  3. Brukselkę drobno kroimy, łączymy z sosem.
  4. Jabłka kroimy w ,,makaronik", kropimy obficie sokiem z cytryny, dodajemy do surówki, mieszamy, łączymy z częścią zieleniny, pozostałą posypujemy wierzch.
Smacznego.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

brukselkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE