Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Surówka z czarnej rzodkwi z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z czarnej rzodkwi z jabłkami to doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  rzodkiew
    czarna
  • 3 sztuki  jabłka
  • 2 sztuki  marchew
  • 3 łyżki  śmietana
    12%
  • musztarda
    do smaku
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa i jabłka umyj, oczyść i zetrzyj na tarce. Do startych warzyw dodaj śmietanę wymieszaną z musztardą oraz doprawioną solą i cukrem. Wymieszaj i posyp koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

rzodkiewjabłkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE