Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z czarnej rzodkwi z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówkę z czarnej rzodkwi z marchewką najlepiej podawać jako dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  rzodkiew
    czarna
  • 3 sztuki  marchew
  • 200 g  ser biały
    ścisły
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
    gęsty
  • 1 łyżka  szczypior
    posiekany
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiew oskrob, opłucz i zetrzyj na tarce. Następnie odciśnij i wymieszaj z jogurtem.
  2. Marchewkę oskrob, opłucz, zetrzyj na tarce i dodaj do rzodkwi. Ser pokrusz i dodaj do sałatki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

rzodkiewmarchewprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE