Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g rzodkiew
czarna - 3 sztuki marchew
- 200 g ser biały
ścisły - 4 łyżki jogurt naturalny
gęsty - 1 łyżka szczypior
posiekany - cukier
do smaku - pieprz
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rzodkiew oskrob, opłucz i zetrzyj na tarce. Następnie odciśnij i wymieszaj z jogurtem.
- Marchewkę oskrob, opłucz, zetrzyj na tarce i dodaj do rzodkwi. Ser pokrusz i dodaj do sałatki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa