Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  czarne rzodkwie
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 3/4 szklanki  śmietana
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • 4 liście  sałata
  • 1 sztuka  pomidory
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem, przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia.
  2. Cebulę drobno siekamy.
  3. Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spienioną śmietaną, rozkładamy porcje na liściach sałaty, przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE