Dzisiaj jest: Niedziela, 11.04.2021 Imieniny: Leona i Filipa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  czarne rzodkwie
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 3/4 szklanki  śmietana
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • 4 liście  sałata
  • 1 sztuka  pomidory
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem, przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia.
  2. Cebulę drobno siekamy.
  3. Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spienioną śmietaną, rozkładamy porcje na liściach sałaty, przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE