Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 2 sztuki czarne rzodkwie
- 2 sztuki cebula czerwona
- 3/4 szklanki śmietana
- cukier
do smaku - pieprz
do smaku - sól
do smaku - 4 liście sałata
- 1 sztuka pomidory
- 1 sztuka zielenina
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem, przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia.
- Cebulę drobno siekamy.
- Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spienioną śmietaną, rozkładamy porcje na liściach sałaty, przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną.