Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1/8 główki białej kapusty
- 1 sztuka marchewka
- kawałek pora
- 2 sztuki jabłka
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę i pora obierz z zewnętrznych liści. Kapustę poszatkuj. Pora pokrój w krążki. Jabłka oraz marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Fasolę odsącz z zalewy. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Wszystkie warzywa wrzuć do miski, skrop oliwą, dopraw do smaku solą i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis