Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z czerwonej kapusty delikatesowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dość łatwa w wykonaniu surówka, idealna jako dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  jabłko
    duże, kwaskowe
  • 1 sztuka  gruszka
  • 1 sztuka  biała część pora
  • 2 łyżki  rodzynki
  • 3 łyżki  oliwa
    Zaprawa
  • 3 łyżki  woda
    przegotowana
  • sok z cytryny
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną z zewnętrznych liści kapustę szatkujemy, im drobniej, tym lepiej, solimy, wyciskamy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut, cedzimy, pozostawiamy na sicie do odsączenia i przechłodzenia.
  2. Zimną łączymy z zaprawą, gdy nabierze koloru, dodajemy pokrojony w cienkie półkrążki por, opłukane rodzynki oraz pokrojone w ,,makaronik" owoce.
  3. Składniki surówki łączymy z oliwą, gdy trzeba, doprawiamy do smaku.
  4. Podajemy przybraną zieleniną, nie później niż 10 minut po przygotowaniu.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

czerwona kapustaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE