Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 główka kapusta czerwona
1 sztuka cebula
1 sztuka papryka
1 sztuka pomidory
3 łyżki kukurydza konserwowa
50 g oliwa
natka pietruszki
do dekoracji3 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz
świeżo zmielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę oczyść z wierzchnich liści i poszatkuj. Następnie zalej osolonym wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.
- Pomidora i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Wszystkie składniki wymieszaj z kapustą i kukurydzą.
- Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj oliwę i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki