Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z czerwonej kapusty i suszonych owoców


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z czerwonej kapusty i suszonych owoców to świetne uzupełnienie dań mięsnych.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kapusta czerwona
    mała
  • 150 g  śliwki
    suszone
  • 150 g  morele
    suszone
  • 100 g  rodzynki
    ciemne
  • 100 g  rodzynki
    jasne
  • 100 g  orzechy włoskie
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 5 łyżek  oliwa
  • 1 szklanka  ocet winny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj roztwór octu z wodą (1/4 octu winnego na 3/4 wody). W oddzielnych naczyniach namocz w przygotowanym roztworze śliwki, rodzynki i pokrojone w paski morele.
  2. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Owoce osącz, orzechy posiekaj i dodaj do kapusty. Dopraw oliwą, solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Przed podaniem udekoruj połówkami orzechów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE