Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1/2 sztuki czerwonej kapusty
1 sztuka jabłko
1 sztuka cebula
1 sztuka filiżanka żurawiny
2 łyżki oleju
2 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
cukier
sól
2 łyżki soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kapusty wytnij grubsze części i drobno ją posiekaj. Wlej szklankę wrzącej wody oraz olej i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jabłko pokrój na małe kawałki i dodaj do kapusty razem z cebulą. Gotuj wszystko przez 5-10 minut. Po tym czasie dodaj sparzoną żurawinę.
- Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do kapusty. Dopraw wszystko solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze 5 minut.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka