Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Surówka z czerwonej kapusty i żurawiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej kapusty
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka filiżanka żurawiny
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • cukier
  • sól
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty wytnij grubsze części i drobno ją posiekaj. Wlej szklankę wrzącej wody oraz olej i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jabłko pokrój na małe kawałki i dodaj do kapusty razem z cebulą. Gotuj wszystko przez 5-10 minut. Po tym czasie dodaj sparzoną żurawinę.
  3. Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do kapusty. Dopraw wszystko solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE