Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z czerwonej kapusty i żurawiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej kapusty
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka filiżanka żurawiny
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • cukier
  • sól
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty wytnij grubsze części i drobno ją posiekaj. Wlej szklankę wrzącej wody oraz olej i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jabłko pokrój na małe kawałki i dodaj do kapusty razem z cebulą. Gotuj wszystko przez 5-10 minut. Po tym czasie dodaj sparzoną żurawinę.
  3. Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do kapusty. Dopraw wszystko solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE