Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Surówka z dyni z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dynia
    waga bez skóry i miąższu
  • 2 sztuki  jabłka winne
  • 1 szklanka  śmietana kwaśna
  • 1 szklanka  winogrona
    wypestkowane
  • 2 łyżki  koperek
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • cukier puder
    do oprószenia dyni
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Utartą na tarce z dużymi otworami dynię oprószamy cukrem pudrem, kropimy sokiem z cytryny.
  2. Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w drobną kostkę, kropimy sokiem z cytryny, łączymy z dynią.
  3. Dodajemy winogrona, polewamy spienioną śmietaną wymieszaną z koperkiem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

dyniajabłkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE