Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z jabłek i selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z jabłek i selera może stanowić doskonałe uzupełnienie dania mięsnego. Może również stanowić oddzielny posiłek, np. drugie śniadanie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  jabłka
  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
    duży
  • 1 łyżka  rodzynki
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
    typu greckiego
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Seler obierz, umyj i również zetrzyj na tarce. Skrop wszystko sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj jogurt i wymieszaj. Przed podaniem posyp rodzynkami i schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE