Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z kalarepy, papryki i porzeczek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 szklanki  czerwonych porzeczek
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka płaska łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy i cebulę obierz. Kalarepy zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny. Cebulę i papryki pokrój w kostkę i dodaj do startej kalarepy.
  2. Z porzeczek oderwij szypułki, owoce wsyp do surówki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. W miseczce wymieszaj musztardę, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE