Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki kalarepy
1 sztuka żółta papryka
2 sztuki czerwone papryki
1 sztuka mała cebula
1/2 szklanki czerwonych porzeczek
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki śmietany
1 sztuka płaska łyżeczka musztardy
sól
pieprz
1/2 łyżki soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalarepy i cebulę obierz. Kalarepy zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny. Cebulę i papryki pokrój w kostkę i dodaj do startej kalarepy.
- Z porzeczek oderwij szypułki, owoce wsyp do surówki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- W miseczce wymieszaj musztardę, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis