Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  kalarepka
    soczysta
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • 2 sztuki  jabłko
  • 2 łyżki  kiełki
    dowolne
  • 3 łyżki  jogurt naturalny
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepki i jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z koperkiem i kiełkami.
  2. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym sosem polej surówkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE