Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z kapusty i fenkułu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z kapusty i fenkułu to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kapusta biała
  • 1 sztuka  fenkuł
    bulwa
  • 1 opakowanie  kiełki fasoli mung
  • 40 g  pestki dyni
  • 1 opakowanie  kefir
    gęsty
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i wytnij głąb. Następnie poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 30 minut.
  2. Fenkuł drobno pokrój. Kapustę, fenkuł, kiełki oraz uprażone na suchej patelni pestki dyni wymieszaj z kefirem. Sałatkę dopraw solą i posyp koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkikapustafenkuł


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE