Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kapusty, papryki i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  czerwonej kapusty
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 100 g  pora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, posyp solą, wymieszaj i odstaw na kilka minut, by zmiękła. Pomarańcze obierz, pokrój w grubą kostkę, usuwając pestki. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Pora umyj, pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj delikatnie. Dopraw do smaku, skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE