Dzisiaj jest: Piątek, 07.08.2020 Imieniny: Doroty i Kajetana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z kapusty, papryki i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  czerwonej kapusty
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 100 g  pora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, posyp solą, wymieszaj i odstaw na kilka minut, by zmiękła. Pomarańcze obierz, pokrój w grubą kostkę, usuwając pestki. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Pora umyj, pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj delikatnie. Dopraw do smaku, skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE