Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 450 g czerwonej kapusty
- 2 sztuki pomarańcze
- 100 g pora
- 1 sztuka czerwona papryka
- sól
- pieprz
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj, posyp solą, wymieszaj i odstaw na kilka minut, by zmiękła. Pomarańcze obierz, pokrój w grubą kostkę, usuwając pestki. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Pora umyj, pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj delikatnie. Dopraw do smaku, skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników