Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g kapusta kiszona
- 1 sztuka por
- 50 g żurawina
suszona - 1 sztuka jabłko
średnie, twarde - 1/2 sztuki sok z cytryny
- 2 łyżki olej rzepakowy
- cukier
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę dokładnie odciśnij, drobno poszatkuj. Por umyj i pokrój białą część w cienkie plasterki.
- Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Do miski wrzuć kapustę. Dodaj por, jabłko i żurawinę. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Skrop olejem, wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia