Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kapusty z żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z kapusty z żurawiną to przepis na zdrowy dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kapusta kiszona
  • 1 sztuka  por
  • 50 g  żurawina
    suszona
  • 1 sztuka  jabłko
    średnie, twarde
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę dokładnie odciśnij, drobno poszatkuj. Por umyj i pokrój białą część w cienkie plasterki.
  2. Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  3. Do miski wrzuć kapustę. Dodaj por, jabłko i żurawinę. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Skrop olejem, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkiżurawinakapusta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE