Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Surówka z kiszonej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  kiszonej kapusty
  • 1 sztuka średnie jabłko
  • 1 sztuka marchewka
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • oliwa
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę kiszoną lekko odciśnij z soku i pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko i marchewkę obierz i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z kapustą i skrop sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE