Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z kiszonej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  kiszonej kapusty
  • 1 sztuka średnie jabłko
  • 1 sztuka marchewka
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • oliwa
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę kiszoną lekko odciśnij z soku i pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko i marchewkę obierz i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z kapustą i skrop sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE