Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kiszonej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  kiszonej kapusty
  • 1 sztuka średnie jabłko
  • 1 sztuka marchewka
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • oliwa
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę kiszoną lekko odciśnij z soku i pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko i marchewkę obierz i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z kapustą i skrop sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Skrop oliwą i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE