Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z ogórków małosolnych i pomidora


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z ogórków małosolnych i pomidora to świetny dodatek do mięs i ryb, doskonale pasuje też do grillowanych mięs.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk  ogórek małosolny
  • 1 sztuka  pomidory
    duży
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1/2 pęczki  szczypior
    z dymką
  • 2 łyżki  śmietana kwaśna
    18%
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki małosolne przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój w plasterki. Pomidora umyj, osusz i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w kostkę. Szczypior posiekaj.
  2. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj śmietanę, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE