Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 5 sztuk ogórek małosolny
- 1 sztuka pomidory
duży - 1 sztuka cebula
duża - 2 ząbki czosnek
- 1/2 pęczki szczypior
z dymką - 2 łyżki śmietana kwaśna
18% - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki małosolne przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój w plasterki. Pomidora umyj, osusz i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w kostkę. Szczypior posiekaj.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj śmietanę, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników