Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
3 sztuki papryka czerwona
2 sztuki pomidory
1 sztuka cebula
3 sztuki korniszony
1 garść grzyby marynowane
1 garść oliwki
3 łyżki oliwa
1 łyżka sok z cytryny
sól
do smakucukier
do smakupieprz
do smakusałata
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, oczyść z nasion i drobno pokrój. Przełóż do salaterki, oprósz solą, pieprzem i cukrem. Skrop 1 łyżką oliwy i sokiem z cytryny.
- Pomidory natnij na krzyż, sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Razem z pomidorami ułóż na papryce.
- Korniszony pokrój w kostkę. Oliwki osącz z zalewy i przekrój na pół. Grzyby osącz z zalewy, drobno posiekaj.
- Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dopraw do smaku solą, polej oliwą i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj liśćmi sałaty.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki