Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka sałata
- 4 sztuki cebula
młode - 2 łyżki szczypior
posiekany - 1 sztuka papryka zielona
mała - 2 sztuki jajka
ugotowane na twardo
- Sos
- jogurt naturalny
- przyprawy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Opłukane, obsuszone liście sałaty, rozrywamy na mniejsze części, rozkładamy na spodzie salaterki.
- Cebulki i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy w ,,makaronik", mieszamy, rozrzucamy na liściach sałaty.
- Przygotowujemy sos: jogurt lekko ubijamy z przyprawami, gdy się spieni, zalewamy surówkę.
- Jajka siekamy, łączymy z posiekanym szczypiorkiem, posypujemy surówkę.