Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z sałaty w sosie jogurtowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałata
  • 4 sztuki  cebula
    młode
  • 2 łyżki  szczypior
    posiekany
  • 1 sztuka  papryka zielona
    mała
  • 2 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
    Sos
  • jogurt naturalny
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukane, obsuszone liście sałaty, rozrywamy na mniejsze części, rozkładamy na spodzie salaterki.
  2. Cebulki i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy w ,,makaronik", mieszamy, rozrzucamy na liściach sałaty.
  3. Przygotowujemy sos: jogurt lekko ubijamy z przyprawami, gdy się spieni, zalewamy surówkę.
  4. Jajka siekamy, łączymy z posiekanym szczypiorkiem, posypujemy surówkę.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE