Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z selera i jabłka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z selera i jabłka to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  jabłka
    duże
  • 1 sztuka  cytryna
  • 2 łyżki  śmietana
  • 1 łyżka  majonez
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler i jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  2. Śmietanę wymieszaj z majonezem, dopraw solą, cukrem i pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkiselerjabłka


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE