Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka zaparzana z sezamem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kapusta kiszona
  • 1 sztuka  marchewka
    duża
  • 1 sztuka  jabłko
    duże
  • 1/2 sztuki  cebula
  • 1 sztuka  szczypiorek
  • 2 łyżki  jasny sezam
  • 3 łyżki  olej
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu. Nie pozwól, by kapusta się zagotowała. Zdejmij z ognia chwilę wcześniej, odcedź i wystudź.
  2. Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj. Kapustę przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Wsyp sezam, dodaj olej, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE