Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g kapusta kiszona
1 sztuka marchewka
duża1 sztuka jabłko
duże1/2 sztuki cebula
1 sztuka szczypiorek
2 łyżki jasny sezam
3 łyżki olej
1 szczypta cukier
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu. Nie pozwól, by kapusta się zagotowała. Zdejmij z ognia chwilę wcześniej, odcedź i wystudź.
- Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj. Kapustę przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Wsyp sezam, dodaj olej, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka