Dzisiaj jest: Wtorek, 06.06.2023 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka zaparzana z sezamem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kapusta kiszona
  • 1 sztuka  marchewka
    duża
  • 1 sztuka  jabłko
    duże
  • 1/2 sztuki  cebula
  • 1 sztuka  szczypiorek
  • 2 łyżki  jasny sezam
  • 3 łyżki  olej
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu. Nie pozwól, by kapusta się zagotowała. Zdejmij z ognia chwilę wcześniej, odcedź i wystudź.
  2. Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj. Kapustę przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Wsyp sezam, dodaj olej, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE