Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sycąca sałatka z jajkiem i kiełkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka sałaty lodowej
  • 1 sztuka duży filet z kurczaka
  • 4 sztuki jajka
  • garść łuskanego słonecznika
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka ogórek
  • kiełki rzodkiewki
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 2 ząbki  czosnku
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski. Oprósz ziołami i solą. Smaż na małej ilości oliwy.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w ćwiartki.
  3. Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
  4. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Ogórek obierz, pokrój w plasterki.
  5. Na talerzach ułóż sałatę a na wierzchu ogórka, pomidory, kurczaka i jajka. Posyp kiełkami i słonecznikiem. Sos jogurtowy podaj osobno.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE