Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka mała główka sałaty lodowej
1 sztuka duży filet z kurczaka
4 sztuki jajka
garść łuskanego słonecznika
4 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek
kiełki rzodkiewki
1 sztuka mały jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
oliwa
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka pokrój w cienkie paski. Oprósz ziołami i solą. Smaż na małej ilości oliwy.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w ćwiartki.
- Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Ogórek obierz, pokrój w plasterki.
- Na talerzach ułóż sałatę a na wierzchu ogórka, pomidory, kurczaka i jajka. Posyp kiełkami i słonecznikiem. Sos jogurtowy podaj osobno.
Źródło przepisu: przyślij przepis!