Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sycąca sałatka z tortellini i serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  pierożków tortellini z nadzieniem szpinakowym
  • 1 sztuka zielony ogórek
  • 1 sztuka trójkąt sera pleśniowego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  gęstej śmietany 36%
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź je i ostudź.
  2. Z ogórka usuń pestki. Pozostałą część pokrój w długie cienie paski.
  3. Ser pleśniowy pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Śmietanę wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
  5. W misce wymieszaj tortellini, ogórek, posiekany szczypiorek i ser pleśniowy. Polej sosem. Posyp kolorowym pieprzem.
  6. Wstaw do lodówki, by smaki się połączyły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE