Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Weekendowa sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek 3-kolorowego ryżu
  • 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki orzechy włoskie
  • majonez
  • 2 łyżki  oleju
  • gałka muszkatołowa
  • curry
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  2. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso curry, solą, pieprzem, gałką, mieloną papryką oraz łyżką oleju. Usmaż mięso na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Paprykę pokrój w małą kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Włóż do ryżu wymieszanego z mięsem. Wsyp osączoną kukurydzę i posiekane orzechy. Wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE