Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka woreczek 3-kolorowego ryżu
- 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 1 ząbek czosnku
- 2 sztuki orzechy włoskie
- majonez
- 2 łyżki oleju
- gałka muszkatołowa
- curry
- słodka mielona papryka
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do wystygnięcia.
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso curry, solą, pieprzem, gałką, mieloną papryką oraz łyżką oleju. Usmaż mięso na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
- Paprykę pokrój w małą kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Włóż do ryżu wymieszanego z mięsem. Wsyp osączoną kukurydzę i posiekane orzechy. Wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!