Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka woreczek 3-kolorowego ryżu
1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki puszki kukurydzy
1 ząbek czosnku
2 sztuki orzechy włoskie
majonez
2 łyżki oleju
gałka muszkatołowa
curry
słodka mielona papryka
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do wystygnięcia.
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso curry, solą, pieprzem, gałką, mieloną papryką oraz łyżką oleju. Usmaż mięso na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
- Paprykę pokrój w małą kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Włóż do ryżu wymieszanego z mięsem. Wsyp osączoną kukurydzę i posiekane orzechy. Wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!