Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wiosenna sałatka z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka średni por
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 6 sztuk korniszonów
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, osusz. Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Z papryki usuń gniazdo nasienne, miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ogórki pokrój w kostkę.
  2. Tuńczyka wraz z sosem przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj warzywa. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Obficie posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE