Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 sztuka średni por
- 1 sztuka czerwona papryka
- 6 sztuk korniszonów
- koperek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, osusz. Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Z papryki usuń gniazdo nasienne, miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ogórki pokrój w kostkę.
- Tuńczyka wraz z sosem przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj warzywa. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Obficie posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!