Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Wiosenna sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka jabłko golden
  • 3 sztuki jajka
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki  sosu czosnkowego

Sposób przyrządzania:

  1. Umytą sałatę osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ogórek i jabłko obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj i pokrój w ćwiartki.
  2. Układaj warstwami w szklanej misce kolejno: sałatę, ogórek, jabłko, jajko, szczypiorek i koperek. Posyp solą oraz pieprzem i polej sosem.
  3. Kontynuuj do wyczerpania składników. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE