Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wiosenna sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka jabłko golden
  • 3 sztuki jajka
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki  sosu czosnkowego

Sposób przyrządzania:

  1. Umytą sałatę osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ogórek i jabłko obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj i pokrój w ćwiartki.
  2. Układaj warstwami w szklanej misce kolejno: sałatę, ogórek, jabłko, jajko, szczypiorek i koperek. Posyp solą oraz pieprzem i polej sosem.
  3. Kontynuuj do wyczerpania składników. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE