Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 główki młodej kapusty
2 sztuki marchewki
1 sztuka czerwona papryka
1/2 sztuki pęczka koperku
1/2 sztuki pęczka szczypiorku
garść łuskanych pestek z dyni
1 sztuka woreczek ugotowanego na sypko ryżu
filet z kurczaka
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
olej
- Marynata
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sól
1 łyżeczka soku z cytryny
1 szczypta curry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Składniki marynaty wymieszaj, włóż mięso i odstaw na 30 minut. Smaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Odstaw do wystygnięcia.
- Kapustę poszatkuj, marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek i koperek posiekaj, paprykę pokrój w paski. Warzywa dopraw i wymieszaj. Odstaw na 15 minut, żeby się przegryzło.
- Następnie dodaj ryż, kurczaka i pestki dyni. Sałatkę ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!