Dzisiaj jest: Czwartek, 03.10.2024 Imieniny: Gerarda i Teresy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zielona sałatka ze szprotkami i serem owczym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty
  • 100 g  wędzonych szprotek
  • 2 sztuki pomidory
  • 2-3 sztuki piórka szczypiorku
  • 100 g  żółtego sera owczego
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • kilka łyżek oleju
  • 2-3 łyżki  octu

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek, natkę oraz szczypiorek umyj, osusz, posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj olej z octem, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem i wymieszaj.
  2. Ser pokrój na kawałki. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry.
  3. Wszystkie warzywa wrzuć do miski. Dodaj ser oraz szprotki. Polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE