Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 6 sztuk minikulek mozzarelli
- 6 łyżek posiekanej zieleniny
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki octu winnego
- 5 sztuk pomidorków koktajlowych
- garść rukoli
- kilka liści sałaty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zieleninę dopraw, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Obtocz mozzarellę.
- Sos: Ocet wymieszaj z pozostałą oliwą. Dopraw.
- Na talerzu ułóż sałatę z rukolą. Na wierzchu rozłóż kulki mozzarelli oraz ponacinane pomidorki. Polej sałatkę sosem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!