Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka podwójny filet z kurczaka
1 sztuka puszka ananasa
120 g makaronu świderki
słoiczek cebulki perłowej
100 g kukurydzy konserwowej
250 g sera żółtego
curry
kurkuma
3 łyżki majonezu
1 łyżka zalewy po ananasie z puszki
szczypiorek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dzień wcześniej filety oddziel od kości, pokrój w 1-centymetrową kostkę, posyp curry oraz kurkumą i wstaw do lodówki. Na drugi dzień mięso usmaż na łyżce oleju. Ostudź.
- Ser żółty oraz odsączonego ananasa pokrój w kostkę. Makaron ugotuj al dente, odsącz i ostudź. Kukurydzę oraz cebulę, odsącz z zalewy.
- Tak przygotowane składniki przełóż do miski, dodaj majonez oraz łyżkę soku ananasowego. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Przed podaniem sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników