Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Żółto-zielona sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka duże awokado
  • 2 sztuki cykorie
  • 2 sztuki szalotki
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek  oleju
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanego oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w dość dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Cykorie podziel na listki, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Szalotki drobno posiekaj i wymieszaj z olejem, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem oraz ziołami i pieprzem.
  4. Do miski wrzuć awokado, cykorie, oraz kukurydzę. Polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE