Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Żółto-zielona sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka duże awokado
  • 2 sztuki cykorie
  • 2 sztuki szalotki
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek  oleju
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanego oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w dość dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Cykorie podziel na listki, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Szalotki drobno posiekaj i wymieszaj z olejem, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem oraz ziołami i pieprzem.
  4. Do miski wrzuć awokado, cykorie, oraz kukurydzę. Polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE