Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka duże awokado
- 2 sztuki cykorie
- 2 sztuki szalotki
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- sok z 1/2 cytryny
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w dość dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
- Cykorie podziel na listki, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Szalotki drobno posiekaj i wymieszaj z olejem, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem oraz ziołami i pieprzem.
- Do miski wrzuć awokado, cykorie, oraz kukurydzę. Polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy