Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Czerwona pasta curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki suszone długie czerwone papryki chili
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 2 sztuki pokrojone ząbki czosnku
  • 2 sztuki łodyżki trawy cytrynowej posiekane
  • 1 sztuka drobno posiekany liść limety kaffir
  • 1 łyżeczka  świeżo startego imbiru lub alpinii
  • 1 łyżeczka  pasty z krewetek
  • 1/2 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki zmiksować w malakserze lub utrzeć w młynku do przypraw na gładką miazgę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Mozna je też utłuc w moździerzu.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE