Dzisiaj jest: Sobota, 25.09.2021 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Czerwona pasta curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki suszone długie czerwone papryki chili
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 2 sztuki pokrojone ząbki czosnku
  • 2 sztuki łodyżki trawy cytrynowej posiekane
  • 1 sztuka drobno posiekany liść limety kaffir
  • 1 łyżeczka  świeżo startego imbiru lub alpinii
  • 1 łyżeczka  pasty z krewetek
  • 1/2 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki zmiksować w malakserze lub utrzeć w młynku do przypraw na gładką miazgę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Mozna je też utłuc w moździerzu.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE