Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Dip curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  orzeszków ziemnych niesolonych
  • 200 ml  mleczka kokosowego
  • 5 łyżek  czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki  soli morskiej
  • 1-2 łyżeczki  brązowego cukru
  • sok z 1 limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki rozdrobnij za pomocą blendera lub maszynki do mielenia.
  2. Do osobnego naczynia wyciśnij sok z limonki.
  3. Wlej do rondelka 3/4 mleczka kokosowego i podgrzej je. Dodaj czerwona pastę curry i wymieszaj.
  4. Połącz z pozostałym mlekiem i sokiem z limonki.
  5. Na koniec dodaj zmielone orzeszki, cukier i sól.
  6. Gdy sos zgęstnieje, odstaw go, żeby przestygł.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE