Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dip curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  orzeszków ziemnych niesolonych
  • 200 ml  mleczka kokosowego
  • 5 łyżek  czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki  soli morskiej
  • 1-2 łyżeczki  brązowego cukru
  • sok z 1 limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki rozdrobnij za pomocą blendera lub maszynki do mielenia.
  2. Do osobnego naczynia wyciśnij sok z limonki.
  3. Wlej do rondelka 3/4 mleczka kokosowego i podgrzej je. Dodaj czerwona pastę curry i wymieszaj.
  4. Połącz z pozostałym mlekiem i sokiem z limonki.
  5. Na koniec dodaj zmielone orzeszki, cukier i sól.
  6. Gdy sos zgęstnieje, odstaw go, żeby przestygł.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE