Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
1/2 sztuki dużej cebuli
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 sztuka i 2/3 szklanki ketchupu
1/2 szklanki białego winnego octu
1/3 szklanki brązowego cukru
1/3 szklanki sosu Worcestershire
2 łyżeczki chili w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wlej oliwę do rondelka i na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek, aż się zeszklą.
- Następnie dodaj ocet winny, ketchup, brązowy cukier, sos Worcestershire, chili w proszku i pieprz kajeński.
- Duś na wolnym ogniu przez 30 minut.
- Super dodatek do potraw z grilla lub pieczonych. Sos barbecue - BBQ jest doskonałym dodatkiem do wieprzowiny, żeberek wołowych i kurczaka.