Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos barbecue


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cebule
  • 200 g  przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki  octu winnego
  • 100 ml  białego wytrawnego wina
  • 4-5 łyżek  oleju roślinnego
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  cząbru
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 3 łyżki  płynnego miodu
  • 1 łyżeczka  średnio ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka  sosu Worcestershire
  • kilka kropel sosu tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju roślinnym. Dodać przecisnięty przez praskę czosnek.
  2. Przecier pomidorowy wymieszać z octem i domieszać do cebuli. Całość poddusić przez kilka minut na średnim ogniu. Dolać wina i dodać zioła. Sos doprawić cukrem, musztardą, solą, pieprzem oraz sosami Worcestershire i tabasco. Całość gotować bez pokrywki przez ok. 10 min. Od czasu do czasu sos zamieszać.
  3. Wyjąć liść laurowy.Jeśli chcemy otrzymać "płaską" konsystencję sosu to wówczas należy zmiksować sos blenderem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE