Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos beszamelowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 1/4 kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  pieprzu czarnego
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

  1. Masło roztapiamy na małym ogniu, najlepiej w rondelku.
  2. Do masła wsypujemy mąkę i na małym ogniu, cały czas mieszając, robimy jasnozłotą zasmażkę.
  3. Do zasmażki wlewamy mleko z sokiem z cytryny i dodajemy wszystkie przyprawy.
  4. Cały czas mieszając, na małym ogniu, doprowadzamy sos do zgęstnienia.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE