Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sos borówkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos borówkowy oprócz pasztetów i pieczonego drobiu doskonale sprawdza się w połączeniu ze wszelkimi szynkami i mięsami na zimno. Przepis łatwy i szybki do wykonania.

Składniki

  • 5 łyżek  borówki
    ewentualnie dżem borówkowy
  • 2-3 łyżki  chrzan
    utarty
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  zsiadłe mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszać chrzan z borówkami, dodać majonez i zsiadłe mleko, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika. Pozostawić w chłodnym miejscu, można go przechowywać 5-6 dni.
  2. Doskonały dodatek do pasztetów i pieczonego drobiu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE