Dzisiaj jest: Czwartek, 07.11.2024 Imieniny: Antoniego i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos borówkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos borówkowy oprócz pasztetów i pieczonego drobiu doskonale sprawdza się w połączeniu ze wszelkimi szynkami i mięsami na zimno. Przepis łatwy i szybki do wykonania.

Składniki

  • 5 łyżek  borówki
    ewentualnie dżem borówkowy
  • 2-3 łyżki  chrzan
    utarty
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  zsiadłe mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszać chrzan z borówkami, dodać majonez i zsiadłe mleko, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika. Pozostawić w chłodnym miejscu, można go przechowywać 5-6 dni.
  2. Doskonały dodatek do pasztetów i pieczonego drobiu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE