Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sos cebulowo musztardowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki duże białe cebule
  • 1 sztuka kromka chleba
  • 3 łyżeczki  musztardy kremskiej
  • olej roślinny
  • woda
  • sos sojowy
  • 1 sztuka płaska łyżeczka curry
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny
  • 1 szczypta  papryki wędzonej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać, przekroić na pół i każdą po szerokości na pół, pokroić je w piórka. Do rondelka wlać olej, na rozgrzany wrzucić cebulę, smażyć ją kilka minut mieszając, dodać curry, pieprz ziołowy, musztardę, zalać wodą tak by przykryła cebulę, gotować na małym ogniu do miękkości cebuli.
  2. W międzyczasie kromkę chleba, kruszymy na małe okruszki. Dodajemy chleb do gotującej się cebuli, ewentualnie dolewamy trochę wody jeśli chcemy mieć więcej sosu. Doprawiamy go sosem sojowym, pieprzem, papryką wedzoną i solą do smaku. Gotujemy do całkowitej miękkości cebuli i rozgotowania się chleba.
  3. Sos dobrze komponuje się z ziemniakami i kaszą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE