Przygotowanie:
Kuchnia:
indyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
2 sztuki owoce mango
3 łyżki rodzynek
1 szklanka octu jabłkowego
1/2 szklanki cukru
1 łyżka startego świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
4 sztuki goździki
1/2 łyżeczki chili
1/2 łyżeczki gorczycy
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki wody
pieprz czarny do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlewamy ocet jabłkowy, dodajemy cukier i wodę, wszystko razem mieszamy i gotujemy 10 minut.
- Dodajemy sól i przyprawy i gotujemy na małym ogniu, aż pozostanie około ? szklanki syropu.
- Syrop przelewamy przez sito, dodajemy starty imbir, czosnek przepuszczony przez praskę, rodzynki i pokrojone w kostkę mango.
- Całość dusimy na średnim ogniu ok. 40 minut, aż całość uzyska konsystencję syropu i się zagęści, od czasu do czasu mieszając.