Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos chutney z mango


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 2 sztuki owoce mango
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 1 szklanka  octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 łyżka  startego świeżego imbiru
  • 3 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki goździki
  • 1/2 łyżeczki  chili
  • 1/2 łyżeczki  gorczycy
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 szklanki  wody
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlewamy ocet jabłkowy, dodajemy cukier i wodę, wszystko razem mieszamy i gotujemy 10 minut.
  2. Dodajemy sól i przyprawy i gotujemy na małym ogniu, aż pozostanie około ? szklanki syropu.
  3. Syrop przelewamy przez sito, dodajemy starty imbir, czosnek przepuszczony przez praskę, rodzynki i pokrojone w kostkę mango.
  4. Całość dusimy na średnim ogniu ok. 40 minut, aż całość uzyska konsystencję syropu i się zagęści, od czasu do czasu mieszając.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE