Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos cygański


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1.5 kg  pomidorów
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 sztuka papryka zielona
  • 1 sztuka duża cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  octu
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  Vegety
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie i obrać ze skórki, następnie pokroić w kawałki.
  2. Do pomidorów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i resztę przypraw.
  3. Wszystko gotować godzinę, jeśli chce się otrzymać gęściejszy sos trzeba dłużej gotować.
  4. Ugotowaną masę, zmiksować blenderem na jednolitą masę a następnie przetrzeć przez sito.
  5. Wlać do słoiczków i pasteryzować 10-15 minut od momentu zagotowania się wody.
Smacznego



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE