Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1/8 łyżeczki soli
1-2 łyżki masła
ok. 1/4 szklanki wody
1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii
|
|
Sposób przyrządzania:
- Połącz cukier, kakao i sól w małym rondelku.
- Dodaj tyle wody, aby mieszankę można było wymieszać.
- Dodaj masło do mieszanki kakaowej.
- Doprowadź do wrzenia na średnim dużym ogniu, cały czas mieszając.
- Gotuj 1 minutę, energicznie mieszając.
- Zdejmij z ognia.
- Dodaj wanilię.
- Podawaj na ciepło polewając lody (najlepiej śmietankowe lub waniliowe).