Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos czekoladowy do lodów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  kakao
  • 1/8 łyżeczki  soli
  • 1-2 łyżki  masła
  • ok. 1/4 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki  ekstraktu z wanilii

Sposób przyrządzania:

  1. Połącz cukier, kakao i sól w małym rondelku.
  2. Dodaj tyle wody, aby mieszankę można było wymieszać.
  3. Dodaj masło do mieszanki kakaowej.
  4. Doprowadź do wrzenia na średnim dużym ogniu, cały czas mieszając.
  5. Gotuj 1 minutę, energicznie mieszając.
  6. Zdejmij z ognia.
  7. Dodaj wanilię.
  8. Podawaj na ciepło polewając lody (najlepiej śmietankowe lub waniliowe).
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE