Dzisiaj jest: Czwartek, 21.01.2021 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Sos czekoladowy do lodów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  kakao
  • 1/8 łyżeczki  soli
  • 1-2 łyżki  masła
  • ok. 1/4 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki  ekstraktu z wanilii

Sposób przyrządzania:

  1. Połącz cukier, kakao i sól w małym rondelku.
  2. Dodaj tyle wody, aby mieszankę można było wymieszać.
  3. Dodaj masło do mieszanki kakaowej.
  4. Doprowadź do wrzenia na średnim dużym ogniu, cały czas mieszając.
  5. Gotuj 1 minutę, energicznie mieszając.
  6. Zdejmij z ognia.
  7. Dodaj wanilię.
  8. Podawaj na ciepło polewając lody (najlepiej śmietankowe lub waniliowe).
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE