Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
3 sztuki średniej wielkości ząbki czosnku (jeśli nie mamy świeżego to 1-2 łyżeczek granulowanego)
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
1/4 łyżeczki majeranku
1/4 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki rozmarynu
1 szczypta soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do rozpuszczenia).
- Przepuścić czosnek przez praskę i dodajemy go do sosu, następnie dodajemy zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Sos wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby składniki się "przegryzły".