Dzisiaj jest: Piątek, 07.10.2022 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sos czosnkowy z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 sztuki średniej wielkości ząbki czosnku (jeśli nie mamy świeżego to 1-2 łyżeczek granulowanego)
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/4 łyżeczki  majeranku
  • 1/4 łyżeczki  tymianku
  • 1/4 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do rozpuszczenia).
  2. Przepuścić czosnek przez praskę i dodajemy go do sosu, następnie dodajemy zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Sos wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby składniki się "przegryzły".
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE