Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
400 sztuk gramowa puszka krojonych pomidorów
1 sztuka mała szalotka
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki cukru
sól do smaku
1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
suszone oregano
suszony tymianek
suszona bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Posiekać szalotkę i przecisnąć przez praskę czosnek i razem z pomidorami z puszki przełożyć do garnka.
- Dodać oliwę, cukier, szczyptę pieprzu, sól do smaku, włoskie zioła i gotować pod przykryciem około 12 - 15 minut. Od czasu do czasu sos przemieszać.
- Następnie całość zmiksować na gładki sos i jeszcze raz krótko zagotować.