Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
- 400 sztuk gramowa puszka krojonych pomidorów
- 1 sztuka mała szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól do smaku
- 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- suszone oregano
- suszony tymianek
- suszona bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Posiekać szalotkę i przecisnąć przez praskę czosnek i razem z pomidorami z puszki przełożyć do garnka.
- Dodać oliwę, cukier, szczyptę pieprzu, sól do smaku, włoskie zioła i gotować pod przykryciem około 12 - 15 minut. Od czasu do czasu sos przemieszać.
- Następnie całość zmiksować na gładki sos i jeszcze raz krótko zagotować.