Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos pomidorowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 400 g  świeżych pomidorów lub 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g  drobno pokrojonej cebuli
  • 1 szklanka  zimnego rosołu warzywnego
  • 30 g  mąki
  • 30 g  masła
  • pół szklanki średnio tłustej śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory opłukać, pokroić na kawałki, zalać niedużą ilością wrzącej wody, dodać masło, drobno pokrojoną cebulę i wszystkie składniki razem dusić pod przykryciem ok. 18-20 minut.
  2. Pomidory przetrzeć razem z cebulą. Rosół rozmieszać z mąką i pomidorami, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem i zagotować. Połączyć ze śmietaną. Dla lepszego smaku można dodatkowo przed podaniem dodać 1 lub 2 łyżeczki masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE