Dzisiaj jest: Piątek, 09.12.2022 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sos salsa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos salsa komponuje się z większością przepisów kuchni meksykańskiej. Przepis nadaje się również do dań w których wymagana jest ostrość i pomidory :)

Składniki

  • 4 sztuki duże pomidory lub 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka czerwona papryczka peperoni lub 1 papryczka jalapeno (bez pestek)
  • 2 łyżki  świeżej kolendry
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka łyżkę soku z limonki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Świeże pomidory sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Jeśli używasz pomidorów z puszki, przełóż je do miski. Możesz ewentualnie rozdrobnić je blenderem.
  2. Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i drobno pokrój.Cebulę pokrój w kosteczkę.
  3. Pomidory wymieszaj z papryką i cebulą. Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek, sok z limonki i sól i pieprz do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE