Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
4 sztuki duże pomidory lub 1 puszka pomidorów krojonych
1 sztuka czerwona cebula
1 sztuka czerwona papryczka peperoni lub 1 papryczka jalapeno (bez pestek)
2 łyżki świeżej kolendry
1 ząbek czosnku
1 sztuka łyżkę soku z limonki
sól
pieprz czarny mielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Świeże pomidory sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Jeśli używasz pomidorów z puszki, przełóż je do miski. Możesz ewentualnie rozdrobnić je blenderem.
- Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i drobno pokrój.Cebulę pokrój w kosteczkę.
- Pomidory wymieszaj z papryką i cebulą. Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek, sok z limonki i sól i pieprz do smaku.