Dzisiaj jest: Czwartek, 16.07.2020 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sos szczypiorkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 1-2 łyżki  oleju
  • 1-2 łyżki  drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  octu winnego lub sok z cytryny
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać. Wyjąć żółtka, utrzeć z olejem, doprawić do smaku octem winnym lub sokiem z cytryny, solą i cukrem, rozrzedzić przegotowaną wodą do pożadanej gęstości. Dodać drobno posiekane białka i szczypiorek. Podawać do zimnych mięs i wędlin.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE