Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos tysiąca wysp


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/3 szklanki  ketchupu
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 1/2 sztuki ugotowanego na twardo jajka
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 1/4 sztuki cebuli
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
  • opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek, jajko, czerwoną paprykę, cebulę posiekać bardzo drobno.
  2. Wymieszać majonez z ketchupem. Surowce wymienione w punkcie 1 dodać do masy majonezowo - ketchupowej, opcjonalnie dodać sos Worcesterhire, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jeśli chcemy otzrymać gładki sos to wrzucić całość do blendera i dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki, sos smakuje najlepiej dobrze schłodzony. Stosować na zimno do mięs i wędlin, jajek, na kanapki i do sałatek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE