Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
1/2 szklanki majonezu
1/3 szklanki ketchupu
1 sztuka ogórek konserwowy
1/2 sztuki ugotowanego na twardo jajka
1/4 sztuki czerwonej papryki
1/4 sztuki cebuli
1 łyżeczka octu winnego
pieprz czarny do smaku
sól do smaku
opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Worcestershire
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek, jajko, czerwoną paprykę, cebulę posiekać bardzo drobno.
- Wymieszać majonez z ketchupem. Surowce wymienione w punkcie 1 dodać do masy majonezowo - ketchupowej, opcjonalnie dodać sos Worcesterhire, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jeśli chcemy otzrymać gładki sos to wrzucić całość do blendera i dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki, sos smakuje najlepiej dobrze schłodzony. Stosować na zimno do mięs i wędlin, jajek, na kanapki i do sałatek.