Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/3 szklanki ketchupu
- 1 sztuka ogórek konserwowy
- 1/2 sztuki ugotowanego na twardo jajka
- 1/4 sztuki czerwonej papryki
- 1/4 sztuki cebuli
- 1 łyżeczka octu winnego
- pieprz czarny do smaku
- sól do smaku
- opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Worcestershire
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek, jajko, czerwoną paprykę, cebulę posiekać bardzo drobno.
- Wymieszać majonez z ketchupem. Surowce wymienione w punkcie 1 dodać do masy majonezowo - ketchupowej, opcjonalnie dodać sos Worcesterhire, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jeśli chcemy otzrymać gładki sos to wrzucić całość do blendera i dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki, sos smakuje najlepiej dobrze schłodzony. Stosować na zimno do mięs i wędlin, jajek, na kanapki i do sałatek.